У Луцьку можна зробити щеплення від грипу

На Волині розпочався епідемічний сезон захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції і триватиме він до травня наступного року.

Про це Суспільному розповіла заступниця директора лабораторного центру Лариса Дудковська.

З її слів, під час епідсезону в Україні циркулюватиме 4 штами вірусів грипу. Ліквідатор аварії на ЧАЕС Адам Ковридюк прийшов до поліклініки зробити щеплення від грипу. Разом із медсестрою забирає вакцину із аптеки. Каже, щепитися – дешевше, ніж потім лікуватися.

«Я минулого року вакцинувався і жодного разу не хворів, цілий рік пройшов. А коли я не приймав вакцини – я по 5 разів хворів грипом. Не проходило жодного року, щоб я не хворів, по 2, по 3, по 4 рази – я по 2000, більше витрачав», – каже пацієнт.

«Є групи ризику – це люди, які працюють в колективі: вчителі, медичні працівники, люди, які працюють в державних установах, коли йде велике скупчення людей. Практично, кожен 10-й хоче вакцинуватися від грипу, але цей відсоток має бути більшим», – розповідає завідувачка амбулаторії №3 Луцька Тетана Кравчука.

Заступниця директора Волинського лабораторного центру Лариса Дудковська розповіла, що цього епідсезону в Україні очікують 4 штами вірусу грипу – це «Канзас», «Брісбен», «Колорадо» і «Пхукет».

Вакцинації від грипу немає в календарі обов’язкових щеплень. Її роблять за бажанням пацієнта і за його гроші.

Поділитись на Google Plus

Автор новини2

0 Коментарів:

Дописати коментар